Flexibele RVS
rookkanalen

< ga naar diensten overzicht

RVS rookkanaal

Een specialisme van Schoorsteenveegbedrijf Flakkee is het plaatsen van een RVS rookkanaal.

Schoorsteenkanalen in woningen, gebouwd voor 1980, zijn over het algemeen gemetseld of door middel van zogenaamde Valbrenta kanalen opgetrokken. Door bijtende rookgassen, schoorsteenbrand of ouderdom kan de schoorsteen gaan lekken. Stank en of rook kan dan door scheurvorming (krimpnaden) in de woning binnendringen.

Hiervoor bestaat een goede oplossing, namelijk een RVS flexibel rookkanaal in de bestaande schoorsteen plaatsen. Vaak kan een RVS rookkanaal zonder hak- of breekwerk worden gemonteerd en biedt een veilige oplossing. Het RVS rookkanaal wordt in het bestaande rookkanaal ingebracht en rechtstreeks aangesloten op de openhaard of houtkachel.

 

RVS rookkanaal aanleggen

  1. De schoorsteen wordt aan de bovenzijde uitgehakt om het RVS rookkanaal in te kunnen brengen.
  2. De flexibele pijp wordt vanaf het dak in de schoorsteen getrokken.
  3. Wanneer de pijp de woonkamer heeft bereikt wordt een RVS verloop- en t-stuk gemonteerd.
  4. Het t-stuk wordt geïsoleerd.
  5. Op het dak wordt een schoorsteenkap gemonteerd tegen regeninslag en vogels.

 

Met een camera inspectie kunnen wij het rookkanaal in uw schoorsteen controleren. Prijs op aanvraag. Bij een definitieve opdracht wordt het bedrag verrekend. Voor meer informatie over het inbrengen van een RVS rookkanaal, de mogelijkheden, inmeten of schoorsteen inspectie neemt u contact op via telefoonnummer 0187 64 10 20.

*Wij zijn niet aansprakelijk voor;

Roetschade door achterstalling onderhoud en/of foutieve aansluitingen van haarden en kachels. Het breken of scheuren van de hitteschilden en rookgas-keerschotten van openhaarden en houtkachels. Omdat deze door de warmte die vrijkomt bij het verbrandingsproces poreus en broos kunnen worden .